96 keer gelezen in gemiddeld 0:44

Bedriegt-den-boer

Geschreven op zaterdag 21 januari 2006 in de categorie archief

Eén van de dingen die je leert als je genoeg tijd spendeert naast een graficus, is de relativiteit van digitaal beeldmateriaal.

Dit is ondertussen één van mijn stokpaardjes.

We worden dagelijks langs alle kanten voor de zot gehouden door de beelden waarmee de media ons bestoken. Vooral het vrouwelijk lichaam is een favoriet speeltje van de professionele beeldbedriegers.

De foto's van vrouwen die in boekjes en kranten verschijnen zijn zonder uitzondering bijgewerkt - tot aan het anatomisch incorrecte toe. We krijgen een ideaalbeeld van de vrouwelijke fysiek ingelepeld dat niet eens bestaat.

Ik geef een voorbeeld:


Bekijk het werk dat deze retouche-studio ook voor uw trouwfoto kan doen!

Langs de andere kant biedt de plastische chirurgie de mogelijkheid om die digitale tovenarij ook in meatworld uit te voeren. Je loopt dan wel een aantal gevaren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze foto-montage van Paris Hilton. Een hele hoop foto's van haar op verschillende tijdstippen en plaatsen zijn achter elkaar gemonteerd.

Die arme Paris heeft na haar plastieken ingrepen slechts één gelaatsuitdrukking over. (Pas op, zeer luide muziek en Flash-alert.)

Opvolging: kijk ook eens naar Detouch.

Reacties

 • photorelive.com

  photorelive.com10 jaar geleden

  Ik heb altijd de liefde te leren en meer weten over Photoshop en foto's retoucheren

  Technics, great tutorial .. bedankt voor de post, en hier voor enkele

  na photo retouching (http://photorelive.com)

 • Thomas

  Thomas9 jaar geleden

  Je zou je gaan afvragen wie hier onzeker van wordt, degene die de foto's bekijkt en zichzelf vergelijkt met deze 'perfectie' of eerder de persoon die men dient te gaan photoshoppen... the price of fame

Recente reacties