3 keer gelezen in gemiddeld 0:34

Blogging this?

Geschreven op dinsdag 2 januari 2007 in de categorie archief

Mijn grootste vraag is, moet ik erover bloggen?

Hoeveel kan ik kwijt zonder het vertrouwen van investeerders te schenden? Zonder de concurrentie op ideeën te brengen? Zonder potentiële klanten af te schrikken?

Zullen ikzelf, het bedrijf, de partners, de klanten, er beter van worden als ik openlijk blog?

Of moet ik enkel over de procedures bloggen, en niet over de inhoud zelf - en is dat überhaupt mogelijk?

En de vraag die bij elk blog terugkomt: is er eigenlijk iemand geïnteresseerd?

Ik werp jullie de vraag toe, lieve lezertjes - blogstokgewijs. Wat denken jullie?

tags:  , ,

Reacties

  • Kevin

    Kevin17 jaar geleden

    Het is moeilijk om een antwoord te geven op zoiets abstracts. Wat zijn bijvoorbeeld de "procedures"? Ik ben in ieder geval nieuwsgierig naar meer info, maar welke en hoeveel informatie je vrijgeeft... daar zullen de stakeholders een betere kijk op hebben.

  • Serge van Ginderachter

    Serge van Ginderachter17 jaar geleden

    Om op je vraag te antwoorden, uiteraard zijn we geïnteresseerd. Ik alvast wil al langer weten http://www.vanginderachter.be/2006/sex-ideeen/>hoe sexy je idee is :-)

  • Michel

    Michel17 jaar geleden

    Ik zou een aantal Te Vertrouwen Mensen Die Hun Mond Kunnen Houden uitnodigen en ze het idee uit de doeken doen, en vragen om er gaten in te prikken en commentaar te geven. :D

  • Tijs

    Tijs17 jaar geleden

    Mocht het gaan over dat ene idee, dan lijkt het me best om er om marketing- en businessredenen nog niet over te schrijven. Het eerste omdat je dan gewoon harder kan boomen op het ogenblik dat je effectief wereldwijd kan gaan, het tweede omdat het té hot-hot-hot is. Off-blog feedback inwinnen lijkt me trouwens wel een goed idee/noodzakelijk(?).

  • Benjamin

    Benjamin17 jaar geleden

    Ik volg Tijs z'n redenering,

    het internet draait namelijk rond goede ideeen (milliondollarhomepage,flickr,delicious,.. name it). En het beste bewijs dat je een goed idee hebt, zie je door de copycats.

    Dus geef deze copycats geen kans, maar proceduraal erover bloggen mag altijd :-) want zelf heb ik geen flauw idee hoe je een idee in de praktijk moet realiseren (Geen zin om de IA op http://mineco.fgov.be/ te verbeteren ;-)?)

    Maar je weet alleszins wel hoe een bescheiden hype op poten te zetten.. én de mensen bijzonder nieuwsgierig te maken als ondernemeringent.

    Ik duim voor je.

  • Eve

    Eve17 jaar geleden

    Hmja, je bent je idee wel goed aan het spinnen. En iedereen die reageert doet er nog een schepje bovenop. Ik ook dus;-)