Dragon

Geschreven op dinsdag 20 maart 2007 in de categorie archief

Erik heeft mijn software getest. En Dirk mijn hardware.

Lees zelf maar.

tags:  , , , ,

Reacties

 • Benjamin Ball

  Benjamin Ball13 jaar geleden

  Dit is dezelfde reactie als op Eriks blog:

  "Het kan inderdaad frustrerend zijn om te beginnen werken met Dragon. Je harde schijf moet groot genoeg zijn, en het programma loopt pas optimaal bij 1 GB RAM. Maar eens aan deze voorwaarden is voldaan, wordt aangenaam werken met Dragon eigenlijk gewoon een kwestie van oefening.

  Blind typen leer je ook niet op één dag, en dat is bij Dragon NaturallySpeaking Preferred 9 niet anders. Allereerst moet je het programma opleiden je stem te herkennen, hetgeen impliceert dat je effectief wat aan de korte woorden zal moeten oefenen (vooral korte woorden omdat hiervoor vaak geen context voorhanden is die Dragon kan gebruiken om je klanken te interpreteren, hetgeen meer zo is bij lange woorden).

  Eens het programma je stem degelijk herkent - dat duurt enkele dagen, je moet er wat tijd in investeren - kan je bijna foutloos hele paragrafen dicteren. En dan begint het leuk te worden: met muis en stem kan je schrijven, herschrijven, opslaan, het programma afsluiten… Voor meer gebruikstips verwijs ik naar mijn Blog, waar ik vragen van beginnende en geavanceerde Dragon-gebruikers beantwoord en aanwijzingen geef over hoe het programma het gemakkelijkst te gebruiken is.

  Dat Dragon NaturallySpeaking Preferred 9 niet recht uit de doos ongelooflijke resultaten haalt en klakkeloos je stem herkent, valt niet te ontkennen. Spraakherkenning is en blijft een ingewikkelde technologie. Het programma werkt pas als je de tijd neemt het aan jou te laten wennen, en vice versa.

  Geef het dus wat tijd, het loont zeker de moeite!

  Deze reactie is volledig opgesteld met Dragon NaturallySpeaking Preferred 9. "

 • Benjamin

  Benjamin13 jaar geleden

  De Nuance Dragon-blog kan je trouwens hier bezoeken: http://blogs.nuance.com.

  Vragen en opmerkingen over Dragon NaturallySpeaking meer dan welkom bij benjamin.ball@nuance.com, we zijn er om te helpen en via jullie commentaar te verbeteren.

Recente reacties