344 keer gelezen in gemiddeld 1:24

Epidermal electronics

Geschreven op donderdag 18 augustus 2011 in de categorie transhuman

electronische tatouageAansluitend op het thema dat hier op dit blog al aan bod kwam (transhuman), en nog vaker aan bod zal komen (ik ben gefascineerd door hoe de mens zichzelf verbeterd door zijn tools - en hoe radicaal moderne tools daar een impact op hebben).

Een team van onderzoekers aan de universiteit van Illinois ontwikkelden een materiaal dat elektronica-componenten kan dragen, én dat exact de eigenschappen van de menselijke huid bezit.

Daardoor kunnen ze een 'elektronische tatoeage' maken - iets wat op de huid zit, en tegelijkertijd computer en huid is.

Eén van de experimenten die ze er mee uitvoerden: zo'n tattoo op de borstkas van een patient, om de elektrische signalen van het hart te registreren.

Zoals de onderzoekers het zeggen: "Ultimately, we think that [our] efforts can blur the distinction between electronics and biology."

Meer info op deze link.

tags:  , , ,

Reacties

  • stefaan vermael

    stefaan vermael12 jaar geleden

    interessant! heb je ook een link?

  • Stijn

    Stijn12 jaar geleden

    Alles wat met augmented humanity te maken heeft blijft me fascineren. In dit geval lijkt het me bijzonder interessant wanneer dit toestel, hoe klein ook, zijn energie zou kunnen halen uit het lichaam zelf. Hoog tijd dat ik die diepgravende blogpost eens afwerk!

  • Bruno Depré

    Bruno Depré12 jaar geleden

    erg interessant waar we op dit moment al staan. Ik kijk vol interesse uit naar de toekomst. Is wel de vraag in welke mate deze hoog technologische micro (nano) toepassingen al dan niet kwetsbaar zijn voor statische elektriciteit. ESD-preventie wordt alsnog belangrijker.