125 keer gelezen in gemiddeld 1:50

Infolenzen

Geschreven op zondag 27 november 2011 in de categorie transhuman

infolenzenAls je nadenkt over de richting waar technologie uit gaat, dan kom je momenteel vanzelf uit bij input/output. Het is vooral de manier waarop we interageren met computers die het meeste aan verandering toe is. De shift van muis/toetsenbord naar touchscreen is slechts een eerste stap in een evolutie.

De richting die het volgens mij zal uitgaan is die van 'lichamelijke' I/O - iets wat dichter bij ons lichaam staat en de abstractielaag tussen ons denken en de computer verkleint.

Bij output kom je dan uit bij de 'terminator-style' lenzen: informatie die rechtstreeks op onze lens geprojecteerd wordt.

Professor Barbak Faviz, van de University of Washington, creëerde het eerste prototype hiervoor.

De lens is uitgerust met een antenne die zowel wifi-signalen als energie oppikt. Bedoeling is dat het de connectie maakt met een draagbaar toestel - bijvoorbeeld een smartphone.

Voorlopig werkt het nog maar met 1 pixel, en is het slechts bij een konijn ingeplant geweest.

infolenzen - hoe het werkt

Maar het is de eerste stap naar een nieuwe manier van output. Combineer dat met bv. een camera en gezichtsherkenningssoftware, en je kan bij het ontmoeten van iemand onmiddellijk zijn gegevens (geoogst van sociale netwerken) op je oogbol geprojecteerd zien.

tags:  , , ,