1 keer gelezen in gemiddeld 0:00

Recept

Geschreven op zondag 14 december 2008 in de categorie archief

Recept voor een webconferentie.

* Nodig jouw vriendenkring uit om te komen spreken. Gebruik de conferentie als een excuus om hen eens goed te verwennen en er mee te gaan eten in driesterrenrestaurants.

* Trek je helemaal niets aan van het feit dat het een webconferentie is - nodig gerust ook een aantal wetenschappers en politiekers uit die helemaal niets met internet te maken hebben. Of, het is maar een idee, een orkestdirigent.

* Druk de sprekers op het hart niets nieuws te vertellen op het podium. Alles wat ze weten en kunnen is toch al uitvoerig uitgesmeerd over diverse blogs.

* Zorg er voor dat een aantal zaken van de logistiek niet zo goed zijn. Verwarming bijvoorbeeld, of internetverbinding. Of voedsel.

* Nodig de meest prolifere bloggers van Europa gratis uit. Daarmee garandeer je jezelf van de nodige online coverage.

* Vraag na de conferentie aan een paar van je beste vrienden en zakenpartners om een fake controversie op te starten.
Deze zogezegde kritiek moet vooral gaan over de logistieke problemen, of over een issue die niet rechtstreeks met de conferentie te maken heeft.
Zo vermijd je dat er online gebitched wordt over de saaiheid van de sprekers, of de inhoudelijke luchtigheid van de conferentie.

* Wakker de controverse nog een beetje aan, maar op een passieve-agressieve manier. Zo spoor je de fans aan om je ter verdediging te snellen - en op die manier de controverse nog uit te vergroten.

* Op het einde vergeet iedereen de inhoud van de conferentie, maar overheerst wel het gevoel 'ik had er moeten bij zijn'.

* Organiseer volgend jaar weer zo'n conferentie, en verdubbel de toegangsprijs.

* Kassa!

tags:  ,

Reacties

  • Tijs

    Tijs15 jaar geleden

    Nog eentje vergeten:

    * Overtuig mensen om een "Register now" button op hun blog te plaatsen. ;-)

  • (db)

    (db)15 jaar geleden

    Had 'k het niet gezegd ;)

    http://www.aaiboek.com/?p=422

  • Robin Wauters

    Robin Wauters15 jaar geleden

    Zwakke post.

    Met uitzondering van het feit dat er weinig nieuws te rapen viel (but who cares) en dat de logistiek volledig fout zat, zit uw betoog vol met grote gaten.

    1) er is niks met het hebben en onderhouden van een vriendenkring. Dat je die uitnodigt voor je eigen conferentie, lijkt me nogal wiedes.

    2) ik ben vóór een beetje diversiteit in onderwerpen en types sprekers als het geheel maar evenwichtig genoeg is.

    3) Heb je alle sprekers, panels en startup-presentaties gezien, Bart? Ik dacht van niet (ik ook niet, dus ik beoordeel alleen wat ik gezien heb).

    4) Bloggers uitnodigen om online coverage van je event te garanderen? The nerve! Straks vinden ze nog zo iets uit als accreditaties voor pers enzo!

    5) Hoe weet je dat er fake controversie is tussen de protagonisten van dienst? Heb je insider knowledge waar zij zelfs niet van afweten?

    6) de prijs is de prijs. Als ze echt te hoog was, dan was er geen 1700 man.

    Ma ik vind u nog altijd nen toffe ze, Bart :)

  • Pietel

    Pietel15 jaar geleden

    Viel LeWeb tegen?

    Verleden jaar was er ook veel kritiek. En toch stond iedereen er dit jaar opnieuw.

    Ik heb helaas moeten afzeggen. Als ik er zelf was geweest had ik dit jaar ook kunnen bitchen. :)

  • Serge van Ginderachter

    Serge van Ginderachter15 jaar geleden

    Kritiek klinkt bekend van de vorige jaren? Waarom ga je er dan opnieuw naartoe?

  • maarten

    maarten15 jaar geleden

    Kritiek achteraf? Da's al net zo'n vaste LeWeb traditie als 'Anina from 360 Fashion' die domme vragen stelt na de panels.

    En daarbij, naar LeWeb ga je niet voor de sprekers. Ik heb er ook dit jaar bijna geen enkele gezien. Als er goeie bij zaten, hoor ik dat achteraf wel en kijk ik naar de video.

    Ik ga (uiteraard) omdat we er met het werk een stand hebben, maar vooral ook voor de contacten. Zo heb ik dit jaar weer staan chillen met Hugh van Microsoft, heb ik m'n fles Blue Monster gescoord, heb ik een developer ter plaatse een widget voor TypePad leren maken van z'n webservice, heb ik met Arrington in dezelfde zetel gezeten een halve ochtend, heb ik een boel coole startups gezien (en een aantal minder coole), heb ik staan dansen met de CTO van Amazon, Movable Type tech support gegeven aan één van de interessantere speakers en nog veel meer.

    Panels? Sprekers? Een stukje over OpenSocial en de twee slotpodcasts. Dat zal het zo ongeveer geweest zijn.