43 keer gelezen in gemiddeld 2:26

Vijf dingen die je misschien niet over mij wist

Geschreven op zondag 17 december 2006 in de categorie archief

Ai ai, Peter begint ook al stokjes door te geven. Hij vraagt me vijf dingen over mezelf te vertellen die jullie hoogstwaarschijnlijk nog niet wisten.

Ik veronderstel dat er héél wat is dat jullie niet weten over mij; maar ik zal me vandaag beperken tot mijn hobbies. In mijn puberteit heb ik allerlei nerdie hobbies uitgeoefend. Ik heb een uitgebreide postzegelcollectie, lego's waren tot mijn veertiende mijn favoriete speelgoed, ik was een meester in origami. De Commodore 64 is heel lang mijn hoofdbezigheid geweest, na de Tandy TRS-80 en de Sinclair ZX-81.

Nadien bleven mijn hobbies in het nerd-vakje steken:

 • Ik ben een groot stripliefhebber (strip als in: stripverhalen). Tijdens mijn studentencarrière heb ik in twee van mijn scholen een stripbibliotheek mee helpen oprichten en uitbaten.
 • Ik heb een lange tijd zeer intensief Magic: The Gathering gespeeld. Ik was bij de eerste lichting van spelers in België (ik heb hier nog een aantal Moxen liggen) en deed regelmatig (met wisselend succes) mee aan toernooien.
 • Ik heb mijn vrouw leren kennen op café, tijdens een spel Trivial Pursuit. Mijn broer had ons geïntroduceerd, omdat hij dacht dat we wel aan elkaar gewaagd zouden zijn. Dat bleek inderdaad te kloppen - hoewel we alletwee hartsgrondig suckten in de categorie Sport.
 • Eind jaren negentig was ik nogal into LARP. Ik was één van de mede-oprichters van Unicorn Inc, een vzw ter bevordering van live roleplaying in Gent (daar zijn hier en daar nog sporen van te vinden). Ik had een vrij populair karakter in De Poort (er is een in-game krant naar mijn karakter genoemd, na zijn dood). Een tijdlang beheerde ik on-line het grootste LARP foto-archief in België en Nederland.
 • Van 2000 tot 2004 spendeerde ik verschillende uren per dag aan Asheron's Call: één van de eerste Mass Multiplayer On-line Roleplaying Games. Je kan het beschouwen als een voorloper van World of Warcraft. Ik maakte daar een aantal zeer goede (internationale) vrienden. Een tijdje beheerde ik een website die de in-game economie van het spel probeerde op te volgen.
Aan wie ik dit doorgeef? Ik ben zeer nieuwsgierig naar extra informatie over:
Eens zien wat zij te vertellen hebben.

tags:  , , ,

Reacties

 • Anonymous

  Anonymous13 jaar geleden

  Larp? Poort?

  Welk karakter mag dat dan wel geweest zijn?

 • Bart

  Bart13 jaar geleden

  Lago.

 • Anonymous

  Anonymous13 jaar geleden

  En?? Definitief met Larp gestopt?

 • Anonymous

  Anonymous13 jaar geleden

  of kom je ons nog eens vervoegen?

 • Bart

  Bart13 jaar geleden

  Who's asking?

 • Fré

  Fré13 jaar geleden

  Sorry! Perthos in-game, Fré outgame!

  Ik denk ni da we elkaar in poort ontmoet hebben!

 • Bart

  Bart13 jaar geleden

  Je kent misschien wél mijn vrouw, Murkha.

 • Fré

  Fré13 jaar geleden

  Die naam zegt mij vaag iets, Lago ook trouwens, maar dan van de ingame krant! Ben nog niet zolang bezig met poort en las dit zonet op dit blog, dus dacht ik toch maar ff vragen...

Recente reacties