29 keer gelezen in gemiddeld 0:28

Vive les gourmands

Geschreven op vrijdag 3 maart 2006 in de categorie archief

Een eenvoudig maar geniaal concept: breng 15 losjes gerelateerde maar voor de rest elkaar niet kennende mensen samen, schotel ze lekker eten voor in een huiselijke omgeving, en zie de chemie ontstaan.

Foodbox is een initiatief van Peter Waterschoot. Ik laat hem even zelf aan het woord:

Foodbox is een culinair fotografisch gezelschaps-project dat draait
rond het vallen van de avond, lekker eten, wijn en bovenal, een goed
tafelgesprek!

Met 15 aan de tafel. De grote tafel bij mij thuis. Originele recepten. Bistro. Volkskeuken.

Na x aantal foodboxen zou dit moeten resulteren in een foto-kookboekje.

Een soort van blind date met eten. Per toeval (of niet: via Gent Blogt) raakte ik verzeild op Peter's website, en las daar over Foodbox. Ik was meteen enthousiast - zoals mijn collega's bij JCI weten is de lokroep van lekker eten meestal voldoende om mij aan een activiteit te laten deelnemen.

Vorige zaterdag ging ik dus een kijkje nemen. En zoals verwacht: aangename gesprekken bij een heerlijke coq-au-vin. Aanwezigen waren creatievelingen, biologes, SAP-programmeurs, zwangere vrouwen, schippers, Italië-afficionados en bakkers. Nog heel wat meer denk ik, maar de juiste benamingen zijn in de mist van mijn geheugen verdwenen.

Alleszins: ik ben fan. Foodbox is de juiste mix tussen spontaneïteit en planning.

Lees zeker ook het Foodbox blog.

Edit: een foto-herinnering.

Recente reacties