2 keer gelezen in gemiddeld 0:00

24 en Jack Bauer

Geschreven op zondag 7 januari 2007 in de categorie archief

Vanavond begint het vijfde seizoen van 24.

De eerste avonturen van Jack Bauer heb ik op het puntje van mijn zetel gevolgd. Vernieuwend televisie-format, goeie acteurs, spannende plot - dit zorgde er voor dat mijn media-aandacht weer een stukje terugkeerde naar tv.

De verwachtingen voor het tweede seizoen waren dus hoog gespannen voor mij. Maar halverwege die tweede reeks viel het voor mij dood. Te veel déjà vue, te veel reeds gedaan en meer van hetzelfde, te veel bigger bang.

Ik haakte af.

Hoeveel terroristische bedreiging kan je uitvinden - als de volgende altijd groter moet zijn dan de vorige?

Nu lees ik overal dat de vijfde reeks de moeite waard is. Ik vraag me af of dit media-hype is, of de waarheid?

Ik kijk niet zo veel televisie, maar zondagavond is traditioneel hier ten huize een televisie-avond. En Prison Break / Willies en Marjetten zijn gedaan - er is dus ruimte.

Wat denken jullie? De moeite waard om mijn zondagavond aan op te offeren? Heeft iemand van jullie het vijfde seizoen al gezien?

tags:  , , ,

Reacties

  • bernard

    bernard17 jaar geleden

    24 heb ik halverwege het eerste seizoen zelfs afgehaakt. Hoe idioot kan je zijn om 3 (drie!) maal op 24 uur ontvoerd te worden; het werd me een beetje teveel bij het haar gegrepen. De volgende seizoenen heb ik nooit bekeken.

    Zelf volg ik maar enkele reeksen, en dan nog meestal op zo'n manier dat ikzelf bepaal wanneer ik kijk. 'Heroes' zal vermoedelijk binnenkort in Vlaanderen neerstrijken, en dat is best wel een aanrader. Een fijne, verstand-op-nul-en-glimlachen-reeks is 'My Name is Earl'.

  • jesus_

    jesus_17 jaar geleden

    Mijn favoriet is Prison Break (en de afleveringen gaan verder eind januari!), Lost (hoewel het derde seizoen apekloten zuigt), Heroes is geen hoogvlieger maar net niet te saai om te blijven kijken (beetje te lang gerokken).

    Aan 24 ben ik net begonnen, aan het eerste seizoen. Daar kan ik u dus niet mee helpen.

    Numb3rs is ook geen ballen waard trouwens, heb het met moeite twee afleveringen uitgehouden.

  • Christophe

    Christophe17 jaar geleden

    Ik kijk bina nooit naar series, maar naar Lost keek ik graag. Ik heb er verleden jaar zelfs telenet digital voor aangeschaft.. Maar ben nooit verder dan aflevering 3 van jaargang 2 gekomen. Heb ondertussen wel de dvd box van het 2de seizoen. (Moet nog kijken...).

    Caroline die is echter weg van series, series zoals daar zijn : Ziekenhuisseries (All saints, op Vitaya) en vooral, op zondagavond, CSI in al zijn vormen.(Ik heb het een 3-tal maal gezien en het lijkt me toch altijd over hetzelfde te gaan - so boring). Het is voor mij dan meestal het moment om eens een pint te gaan drinken. (De kinderen slapen dan ook). Maar vanavond kijk ik zeker naar Canvas, naar overleven om 22.05. En Caroline, mag meekijken, misschien krijg ik ze zo over de streep? (het gaat over : We love cigarettes - Why we keep on smoking)

  • Bramus!

    Bramus!17 jaar geleden

    Na het eerste seizoen gezien te hebben (en dit een half jaar vóór het in België was) ben ik nooit aan het tweede geraakt wegens geen tijd. Na de reacties van de derde heb ik dan maar niet eens de moeite meer gedaan om aan de inhaalmarathon te beginnen.

    Het déjà vu gevoel komt me trouwens in meerdere series voor. Waar seizoen 1 van Lost spannend was, was het tweede een zware teleurstelling (ze blijven je maar bezighouden). Het derde echter vind ik net iets meer te pruimen.

    Verder ook verknocht aan Heroes, House M.D., NCIS, CSI & CSI NY (CSI Miami kan me blijkbaar niet bekoren, vrij raar) ... idd, het detective genre spreeks me énorm aan; zo sterk dat een re-run me nog steeds kan bekoren!

    Zoals jesus_ zegt is Number3rs niet echt veel waard. Het eerste seizoen was "ça va nog", maar het begin van het tweede heeft me doen afhaken.

    Verdere aanrader in het humor-genre is Scrubs, maar dan zonder ondertitels (onlangs ontdekt dat die op VT4 uitgezonden worden de zondagnamiddag ergens, maar de subtitling haalt énorm veel van de pret weg - sommige gimmicks worden slecht of zelfs geheel niet vertaald!).

    Anywho, 24 S05 = no go ;)

  • Kim

    Kim17 jaar geleden

    Ik ben daar dus niet geraakt. We hebben het wel liggen hoor. Ik heb nog maar de eerste drie seizoen van 24 gezien. Aan het 4e en 5e seizoen ben ik nog niet geraakt, omdat het 2e en 3e seizoen mij ook al begonnen tegen te steken en ik nog zo veel andere dingen heb liggen om te bekijken.

    Numb3rs vind ik dan wel goed hoor. Ik heb dan wel nog maar 4 afleveringen gezien, maar ik zie het graag.

    De laatste tijd meer fan van Britse reeksen: Wire in the blood, waking the dead, New Tricks