7 keer gelezen in gemiddeld 2:13

App is Crap

Geschreven op donderdag 18 februari 2010 in de categorie archief

Luister eens naar ne slimme mens.
“App is Crap.” It is a step backward for our industry. It is a waste for most brands. It is a channel disguised in business clothing.

(Zie ook: De illusie van het mobiele web.)

tags:  , , ,

Reacties

  • Thomas

    Thomas14 jaar geleden

    Ik ben de eerste om toe te geven dat Apple een gevaarlijk bedrijf aan het worden is (vendor lock-in, DRM, etc), maar wel niet vergeten dat er bij de lancering van de eerste iPhone nog helemaal geen native SDK was en alle development voor het platform via webapps moest gebeuren.

    Iedereen en zijn hond direct klagen dat ze een native SDK willen en native apps. Ha ja, want webapps, dat was geen echt development dat was fake development. Apple komt dan uiteindelijk met de native SDK (zal wel zowiezo in hun roadmap gezeten hebben, maar bon) en nu is het terug dat de wereld webapps nodig heeft.

    Het is simpel: schrijf dan gewoon webapps. Als dat is wat je als toekomst ziet, dan is er toch niemand die jou tegenhoudt om dat ook effectief te doen, toch? Ik zie niet in wat precies het probleem is eigenlijk. Dat teveel bedrijven nog steeds geloven dat ze geld moeten verkwisten met het schrijven van een verscheidenheid aan native apps verspreidt over verschillende platformen? En dan? Niemand die zegt dat je per se moet volgen.

    Webapps. Geen toestemming nodig & geen deel van de (potentiële) inkomstenstroom afgeven aan Apple. Maar voor mij als eindgebruiker 1) zul je met een killer user experience over de boeg moeten komen en 2) de prijs voor mobiel internet zal eerst sterk mogen dalen zodat 'always online' met de smartphone een realiteit wordt (of toch zorgen dat er een caching mogelijkheid ingebouwd zit zodat ik ook nog steeds offline kan werken).

    Soit. Bewijs dat het anders kan en ontwikkel killer webapps. Ik sta vol spanning (zonder zeveren) te wachten op een killer webapp voor mijn iPhone. Voorlopig heb ik het, jammer genoeg, nog niet mogen ervaren.

    Trouwens, was de Palm Pre daar al niet volop mee bezig met hun WebOS?

  • Koen Delvaux

    Koen Delvaux14 jaar geleden

    mijn 1 jaar oude visie hierover uitgeschreven, maar meer actueel dan ooit:

    http://delvauxkoen.blogspot.com/2008/03/ceci-nest-pas-une-webbrowser.html

  • Dries

    Dries14 jaar geleden

    Toeval? Heb gisteren ook een dergelijke technische visie gepost op mijn blog. @Thomas wat noem jij dan een killer app?

  • Thomas

    Thomas14 jaar geleden

    @Dries: killer app is misschien iets te sterk uitgedrukt, maar als de kwaliteit (gebruiksvriendelijkheid, features) van de webapps onder dat van native apps blijft zullen ze weinig mensen overtuigen vrees ik.