Avondgedachte

Geschreven op dinsdag 8 augustus 2006 in de categorie archief

Een gedachte voor het slapengaan: Google Adsense is het slechtste wat het web ooit had kunnen overkomen.

Webmasters met Adsense worden betaald om bezoekers te laten weggaan van hun eigen site. Ze worden dus aangemoedigd om sites te bouwen waar bezoekers zo snel mogelijk willen van weggaan (en hopen dat ze weggaan door op een advertentie te klikken).

Hoe doe je dat? Door slechte sites te maken? Door betekenisloze teksten te schrijven?

Reacties

  • Sven

    Sven17 jaar geleden

    hangt ervan af er zijn 2 grote scenario's.

    - verkeer inkopen via adwords en dan pagina ontwerpen die je zo bouwt dat tot 50% van de mensen op adsense gaat klikken. Nu dankzij het nieuwe algoritme van google adwords is dit wat moeilijker geworden maar het blijft mogelijk. Dit scenario leid tot de mfa sites die niets aan informatie opleveren voor de bezoeker.

    - mikken op verkeer uit zoekmachines maar dan moet je pagina toch wel goede content hebben wil je een leuke natuurlijke linkpopulariteit kunnen opbouwen,.... Natuurlijk valt hier ook een mouw aan te passen.

    Normaal kan je zelfs met goede teksten een leuk inkomen opbouwen met adsense. Alles hangt af van je adsense blending en positie(s)

  • Ilse Jansoone

    Ilse Jansoone17 jaar geleden

    Leuke gedachte. Klopt ook en kan eigenlijk ook de bedoeling zijn. Als de bedoeling van je site is om kennis te delen trek je bezoekers door je expertise zonder de bedoeling iets te verkopen. Via de Google ads kan je deze inhoud in principe verzilveren door de Google ads. En ik moet toegeven dat het systeem ook wel werkt voor de bezoeker. Die sites zijn echt relevant. Toch ben ik nog nooit tot een aankoop gekomen via deze advertenties. Heb me wel al geïnformeerd, maar de opvolging van de adverterende bedrijven was niet steeds zoals verwacht.