Beter?

Geschreven op dinsdag 9 januari 2007 in de categorie archief

Beter? Of gewoon mooier?

Ik zie zeker het innovatieve van de nieuwe UI in, en kan niet anders zeggen dan dat het heel mooi klinkt in theorie.

Maar vooraleer ik dit een succes kan noemen, wil ik het effectief fysiek uitproberen. Een telefoon die enkel een scherm is, met touch-knoppen? Is het echt zo bruikbaar in het echte leven? En hoe lang gaat zoiets mee? Kan het scherm mijn vuile vingers wel aan?

En vooral: zijn touchscreen knoppen echt wel een goed idee? Ze missen de tactiele feedback die een echte knop heeft. Hoe weet je of je wel die knop ingedrukt hebt?

Ik ben niet sceptisch, maar ook geen blindelingse fan. Ik zou wel die telefoon al een jaar willen uitgeprobeerd hebben vooraleer ik hem koop… (over paradoxen gesproken).

Edit: Kottke bouwt een bordkartonnen prototype om een 'fysiek' gevoel te krijgen van het toestel.

tags:  ,

Reacties

  • Tijs

    Tijs17 jaar geleden

    Sorry, loyalty beyond reason hier. Hebben dus! Wanneer begint These Days met het uitdelen ;-)

  • Benjamin

    Benjamin17 jaar geleden

    Hopelijk heeft Apple genoeg ervaring opgedaan met de 'krasbestendige' iPod schermen om het dit keer foutloos te doen.

    En qua feedback vermoed ik dat er een duidelijk zichtbare click state zoals bij formulierknoppen gebruikt kan worden. Maar het fysieke gemis.. tjah, het zal alleszins wennen worden.

    De evolutie van internet (http://blog.benjamincarlier.be/mobiele-webapplicaties/)-klare (http://webapplab.be/) alleskunnende mobieltjes zou (mede dankzij de kopieën die van de iPhone gemaakt zullen worden) nu wel héél erg snel kunnen gaan.