19 keer gelezen in gemiddeld 1:21

Generatie X

Geschreven op zondag 9 december 2007 in de categorie archief

Dit weekend gelezen in Bizz:

Generatie X, geboren tussen 1961 en 1981. Evolutie in de volgende 20 jaar. "Ik word 55 in 2028."

Producten en diensten benadert de Generatie X vanuit het standpunt van efficiëntie en gemak. Voor haar moeten auto's en computers afgestemd zijn op de noden van het individu.
In het zakenleven is ze kundig in het opdrijven van de efficiëntie en innovatie. Ze is marktgericht en buitengewoon productief.

Generatie X'ers verkiezen als vrije agenten te werk te gaan en eigen deals af te sluiten. Hun professionele relaties zijn vluchtig en tijdelijk. Tegelijk beseffen ze dat een 'carrière' niets voor hen is. Ze zijn tot snelle besluitvorming in staat, stroomlijnen bedrijven of afdelingen en perken bureaucratie in zonder emoties te tonen. Ze zijn het gewoon om creatieve risico's te nemen.

Generatie X maakt komaf met de tussenpersonen in zakelijke relaties en als consumenten. Al wie voor haar geen toegevoegde waarde te bieden heeft, moet uit de ketting verdwijnen.

Overal waar er winsten gemaakt kunnen worden, zie je de leden van deze generatie. Ze zoeken het bijzondere gat in de markt, iets waar anderen nog niet aan gedacht hebben. Ze richten bedrijven op en ontmantelen die weer in een oogwenk.

Sommigen onder hen zullen succes kennen en rijk worden, maar de meerderheid zal ontgoocheld zijn over hun loon, hun voordelen, hun sociale vangnet. De meerderheid onder hen zal bestaan uit jobhoppende vijftigers die flexibel genoeg blijven om hun leven van het ene moment op het andere een andere koers te geven.

Als GenX'er sta ik op mijn individualiteit en wil ik mijn eigen leven leiden - en daarom heb ik onmiddellijk de neiging om te schreeuwen: "Maar ik niet hoor!"

En toch, als ik het even nalees… gewoon bangelijk hoe dit me typeert.

tags:  , ,