1 keer gelezen in gemiddeld 0:00

Het geheim van mijn bloggen

Geschreven op dinsdag 20 maart 2007 in de categorie archief

Mijn Bloglines reader is kapot, en toont me niet meer welke feeds een update hebben. En dus ben ik nog maar eens zoals in de good old days website per website gaan kijken.

Naast het feit dat dit een kl*tejob is (leve RSS!), viel me nog iets anders op. Ik blog al een paar jaar voor Netlash, en uiteindelijk begon dit wat succes te hebben. Na verloop van tijd kwamen de collega's en jonge turken: "Ha! Bloggen! Zo moeilijk kan dat niet zijn! Ik ga dit ook doen, en het succes kopiëren!"

De blogs die opdoken verzamelde ik allemaal in mijn Bloglines. Door ze nu allemaal te herbezoeken, valt me op hoeveel ervan de handdoek in de ring gegooid hebben. Bloggen op zich blijkt niet zo moeilijk, wel het consequent volhouden ervan. Het aantal lege blogs dat over zoekmachine optimalisatie begonnen is…

Weet je, mijn geheim? Dat is niet het feit dat ik elke gelegenheid gebruik om Googlerank te halen, dat ligt niet in het netwerken-voor-het-netwerken, dat is zeker niet een voorbedachte strategie en masterplan waarin alles wat ik doe kadert.

Ik blog op Netlash omdat ik 1. gepassioneerd ben door wat ik doe, 2. graag mijn gedachten deel met anderen en 3. geniet van het schrijven.

Al de rest volgt daaruit. Niet omgekeerd.

Laat me dan nog eindigen met een Bart-cliché: "Het verschil tussen een amateur en een professional? Een professional is een amateur die niet opgegeven heeft."

tags:  , , ,

Reacties

  • jesus_

    jesus_17 jaar geleden

    Lijkt mij verdacht hard gepikt van "Een winnaar is iemand die keer op keer verliest en toch de moed heeft om door te gaan", maar weet niet van wie dat is.

  • jesus_

    jesus_17 jaar geleden

    Tenzij die dat van u gepikt had natuurlijk. We zullen het nooit weten.

  • Bram

    Bram17 jaar geleden

    een uitspraak die mij het 'licht' deed zien, nu maar hopen dat de energie niet opgeraakt :)

  • Percept

    Percept17 jaar geleden

    Een blogpost die me persoonlijk aangrijpt omdat ik één van die bloggers ben die er (in hoofdzaak) mee gestart ben om SEO-redenen. Ondertussen is mijn blog zo goed als stilgevallen. Niet omdat ik het niet graag doe maar omdat de information-overload een enorme indruk op mij heeft gemaakt en ik hier niet goed ben mee omgegaan. Zijnde niet verder doen zonder me iets aan te trekken van wat de rest deed.

    Zoals bij alles blijft het spreekwoord 'De aanhouder wint' geldig.

    Je bent een top-blogger Bart en de vruchten die je daarvan plukt zijn ongetwijfeld verdient!

  • ShowArma inc

    ShowArma inc17 jaar geleden

    goede quote.. dat geld zowat voor alles.

    Ik ben pas begonnen aan een blog, aangezien mijn magazine (wastelandmagazine.com) wat te eng werd voor mijn interesses en omdat een blog de logische stap leek na 3 myspaces, een website en een opleiding communicatiemanagement.

    Ik denk dat de blogosphere vol met opinies zit, veelal van mensen die deze opinies en discussies missen in het echte leven omdat er te weinig mensen op golflengte zitten.

    Ik hoop interessante info en meningen uit te wisselen, bij te leren, mezelf te realiseren.

    Dat is mijn geheim denk ik.