Input/output

Geschreven op vrijdag 10 augustus 2018 in de categorie transhuman

Volgens mij is de essentie van wat ons mens maakt, het feit dat we technologie gebruiken en ons daarmee vereenzelvigen. Technologie en menselijkheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De grootste innovatieve stappen die we bijgevolg kunnen zetten hebben niets met de tech an sich te maken, maar wel met systemen die ons menselijk lichaam verbinden met externe technologie.

De smartphone op zich was geen reuzenstap voor de mensheid, wel de combinatie met de intuïtieve user interface van de iPhone. De computer op zich was redelijk indrukwekkend, maar de GUI en de muis maakten massale adoptie mogelijk.

De grote volgende golven van technologische vernieuwing zullen draaien rond de input- en outputmechanismes van die technologie; de manier waarop ze met andere dingen en vooral met onszelf in verbinding kunnen geplaatst worden. AR is indrukwekkend, maar zonder goeie input-hardware ten dode opgeschreven.

Hier gebeuren ook een aantal interessante experimenten rond. Kijk bijvoorbeeld hoe je via technologie 'stil' kan communiceren met een computer:

Indrukwekkend.

tags:  , , ,

Recente reacties