1 keer gelezen in gemiddeld 0:00

Muziek in de auto

Geschreven op maandag 26 juni 2006 in de categorie archief

Met mij in de auto meerijden betekent meestal onderworpen worden aan één van twee muziekstijlen: G-funk westcoast rap, of Bollywood.

Ik ben een onvoorwaardelijke fan van Asha Bhosle. Ze is de absolute koningin van de Bollywood films, en zou meer dan 12000 liedjes gezongen hebben.

Voor de traditionele popliefhebbers: je kent haar misschien van het liedje 'Brimful of Asha' van Cornershop. En nog van de sample in Black Eyed Peas 'Don't Phunk with my Heart'. Om mijn muzikale plezier compleet te maken, zong ze zelfs een single in samen met rapper Apache Indian (niet westcoast, wel de posterboy van bhangra raggamuffin).

Ze heeft 941 entries op haar naam staan in IMDB. Elk even heerlijk (veronderstel ik, ik heb er maar een aantal van gezien) in zijn Bollywood naïviteit en kitsch. (De onschuldige bruid! De traditionele lokale bruidegom! De mysterieuse in-Engeland-gestudeerde-maar-nu-teruggekeerde held! De onwrikbare vader die op het einde toch toegeeft aan zijn dochter! De sarongs! De spontaan uitbarstende groeps-choreografieën!)

Hieronder een compilatie van enkele van haar liedjes (de bijhorende dvd zou bv. een mooi verjaardagscadeau zijn voor mij…). Nog veel meer over haar is te vinden op Youtube.

Reacties

  • PieterC

    PieterC17 jaar geleden

    En wanneer verjaar je dan? Een hint naar iedereen die je blog leest? :-)