1 keer gelezen in gemiddeld 0:08

Second Life economie

Geschreven op woensdag 20 juni 2007 in de categorie archief

Ik heb eerder al mijn bedenkingen bij de Second Life hype genoteerd.

Op de Second Life brainstorm ging het ook al over de SL economie, en hoe die aangaf dat dit meer dan een hype is.

Op dat moment wierp ik macro-economische redeneringen in de lucht - om aan te tonen dat de Linden Dollar géén munt is, en dat de SL economie géén echte economie is.

Vergeefse moeite - de zaal vol marketeers keek naar mij als een koe naar een voorbijrijdende trein. Van zodra ik de term "macro-economie" gebruikte, viel alle aandacht weg.

Maar blijkbaar zijn er nog andere mensen die hier hetzelfde over denken.

tags:  , ,

Reacties

  • philippe

    philippe16 jaar geleden

    Ik denk dat je toch al een vreselijke idioot moet zijn als je denkt dat SL een echte economie is of kan zijn. SL kan voor marketeers uiteraard iets leuk en uitdagend zijn, maar elke gezonde boerenzoon met dito verstand, weet dat SL al van in het begin een pure hype was en volledig - zo niet uitsluitend - een markteing-melkkoe was/is. En dat hebben ze goed gebruikt. Zonde van al het geld dat bedrijven er in investeren. Het kan voor betere doeleinden gebruikt worden. EN in de echte wereld.

  • Huug

    Huug16 jaar geleden

    Interessant. Twee dingen onthou ik hieruit:

    - "They will have to start buying back a lot of L$ in the near future. Or, more likely, the L$ will just devalue rapidly, leaving everyone with money left in the game S.O.L."

    - "It is a wasted effort when dealing with the blind faith that afflicts Second Life True Believers. In the end, it's not all that much different from trying to talk rationally with someone about Amway, Herbalife..."