12 keer gelezen in gemiddeld 0:26

Statistieken

Geschreven op vrijdag 5 januari 2007 in de categorie archief

Statistieken van websites - zo belangrijk en leerrijk, maar ook oh zo makkelijk om er in meegesleurd te worden en je er blind op te staren.

Zoekwoorden daarentegen, die zijn interessant. De Vlaming toont er zijn onderbewuste in; de bleke onderbuik van de échte Vlaamse bekommernissen komt bloot in de zoekwoorden waarmee ze op sites terechtkomen.

Bloggen over Het Idee (tm) is blijkbaar iets wat mensen aanspreekt; die artikeltjes genereren tegenwoordig bijna de meeste pageviews. Mysterie, suspense, geheimen - de aard van de mens en zijn voorkeuren blijven dezelfde, on-line of niet.

Maar de Nokia N95 steekt er toch met kop en schouders bovenuit; blijkbaar zitten er toch wel wat mensen op dat toestel te wachten, en komen ze allemaal hier een kijkje nemen. (Moesten ze nu af en toe wat op de advertenties klikken, dan zou ik er ook wat aan hebben.)

Op het gadget blog is de Apple Phone het zoekonderwerp van de maand. Maar met stip op nummer twee: de eenvoudige gsm. Nieuwe features op een gsm? GPS, megapixels, video, internet, mp3? Bah neen gij - de meeste mensen willen eigenlijk gewoon een toestel dat alleen kan bellen.

Ook bij de koffie tonen de meeste mensen hun Echte Vlaamsche Aard. Koffie, dat is geen espresso, Illy of andere fancy dingen. Koffie is op zondag naar de Weba.

Verbouwen en renoveren? Vergeet designmeubelen, stoomcabines of regendouches. Kaleien en gyproc! Oh, en als het even kan een renovatiepremie. (Oei, en klachten van Kwadro begint ook op te stomen…)

Trends in de tuin? Als je de statistieken mag geloven planten de Vlamingen krulwilgen en klimophagen. Misschien af en toe een Catalpa.

En de klassiekers natuurlijk. Sex (blijkbaar vooral in een badkuip), free porn en Youtube zijn even populair als webdesign. (Misschien daarom dat sommige mensen denken dat ik in de pr0n zal stappen…) De dirty little secrets van een webbouwer zijn blijkbaar zeer aanlokkelijk.

Nuttige informatie allemaal? Ach nee - gewoon weetjes. Interpreteer ze naar goeddunken.

tags:  , ,

Reacties

  • Bramus!

    Bramus!14 jaar geleden

    Een interpretatie: met de rand van de omlijning des regels der google spelen.

    Kan er niet aan doen, maar dat gevoel komt hier zo naar boven...

Recente reacties