4 keer gelezen in gemiddeld 0:20

Twitter

Geschreven op dinsdag 20 maart 2007 in de categorie archief

Iedereen die zegt "Twitter is niet goed omdat het mij niet interesseert te weten wanneer jij je teennagels knipt." zit zooo hard naast de kwestie.

Dat kan namelijk ook van bloggen gezegd worden. Of van menselijke gesprekken.

Iedereen die Twittert opdat anderen hem zouden volgen (uit PR-oogpunt, of enig ander aandachts-oogpunt) zal uiteindelijk opgeven.

(Net zoals bloggers die in eerste instantie bloggen om SEO-redenen of PR-redenen uiteindelijk opgeven. Net zoals SMO als doel op zich niet zal werken op de lange duur.)

De motivatie voor Twitter zit in jezelf, niet in anderen.

Ik zit op Twitter omdat ik mijn leven wil notuleren. Omdat ik mijn gedachten (de korte, en de minder diepgaande) ergens wil neerschrijven. Ik zit niet op Twitter opdat heel de wereld zou weten dat ik frietjes gegeten heb.

Ik zit niet op Twitter om op Studio Brussel te komen. Het is omgekeerd. Ik zit niet op Twitter om anderen te plezieren, om aan SEO te doen, om aan PR te doen, om aandacht te trekken. Ik zit op Twitter omdat ik het leuk vind. De rest is collateral damage.

Is Twitter op lange termijn iets voor mij? Dat ben ik nog aan het uitzoeken. Zal ik het volhouden? We zullen zien.

Voorlopig zit ik op Twitter voor mezelf. U mag me volgen - maar alleen als u geïnteresseerd bent in mijn teennagels.

tags:  , , ,

Reacties

 • i.

  i.13 jaar geleden

  zeg ik dat het slecht is? Ik zeg dat het *saai* is, dat we beter eens over andere dingen zouden klappen en dat ik er geen boodschap aan heb om het op ieder weblog in mijn gezicht te krijgen.

 • Tijs

  Tijs13 jaar geleden

  Twitter is vooral fantastisch als een filter om de teennagel berichten uit de échte blogs te houden. Dat bespaart weer een aantal minuten per dag in het feeds lezen.

 • Micha

  Micha13 jaar geleden

  Als je je leven wil 'notuleren' Bart, wat trouwens te begrijpen is (mensen doen het al eeuwen), moet het dan publiek? Kan je niet teruggrijpen naar een dagboek, een Word-of excell-file of een home made logsysteempje?

  Het publieke karakter van Twitter is me een beetje een raadsel, de inhoud ervan interesseert me op z'n zachtst gezegd geen zier en is voor mij totaal onbelangrijk...

 • Herman Horsten

  Herman Horsten13 jaar geleden

  Je mag je teennagels wel eens knippen, ze worden veel te lang!

 • thorgal67

  thorgal6713 jaar geleden

  Zelfs na het lezen van je betoog zie ik nog altijd het nut niet in van Twitter. Als iemand notities wil houden bij zijn leven, dan kan dat toch op zoveel andere (en betere?) manieren.

  Ik gebruik zelf Backpackit, waar ik zelf beslis of en wanneer ik bepaalde dingen wil delen met anderen.

  Maar goed, misschien heeft Twitter nog andere (mij op dit ogenblik onbekende) voordelen...veel succes ermee in elk geval.

Recente reacties