8 keer gelezen in gemiddeld 2:07

Van Gent naar Brussel

Geschreven op zondag 28 oktober 2007 in de categorie archief

Ik moet met de wagen van Gent naar Brussel rijden, langs de E-40 autostrade.

Mijn doel is: in Brussel geraken (onthou dit goed).

Ik kan op die autostrade aan 180 km/uur iedereen voorbijzoeven, heel snel op mijn bestemming geraken en een paar dure boetes bijeenrapen - terwijl ik massaal veel benzine verbruik. Of ik kan aan 110 km/uur rijden, niet treuzelen en goed opschieten, maar tegelijkertijd niet roekeloos te snel rijden; ik verbruik dan het ideale gemiddelde aan benzine.

Ik ken de verkeersregels, en ik weet de voor- en nadelen van beide opties.

Ik kies er voor om binnen de verkeersregels zo efficiënt mogelijk te rijden, zodat ik een minimaal verbruik aan benzine heb.

Maar hier komt de essentie: mijn doel is NIET om zo weinig mogelijk benzine te verbruiken. Anders bleef ik gewoon thuis in Gent.

Mijn doel is om in Brussel te geraken.


(En nu voor de mensen op de achterste rijen: vervang 'naar Brussel rijden' door 'mijn gedachten publiceren'. Vervang 'zo weinig mogelijk benzine verbruiken' door optimaliseren voor zoekmachines en PageRank'.

Verwijt mij (en anderen) niet dat we bij het publiceren rekening houden met de mogelijkheden van het genre.)

tags:  , ,

Reacties

 • Kevin

  Kevin13 jaar geleden

  Er zijn nu eenmaal fervente aanhangers van het openbaar vervoer en de fiets die wagens foei vinden.

 • Michel

  Michel13 jaar geleden

  Ah, mijn analogie zou dan zijn: ik weet nog niet waar ik wil geraken, en het kan me ook niet echt schelen.

  Ik wil gewoon de tijd aangenaam verbeiden terwijl ik op weg ben.

  :D

  Maar point taken, en daar geheel naast: in uw geval zou het waanzin zijn om niét te optimaliseren en te PageRankGamen. U heeft een winkel te runnen, meneer. Bums on seats. Bums on seats.

 • Bart

  Bart13 jaar geleden

  Begrijp ik het dan goed, Kevin, dat jij je gedachten niét wilt publiceren?

 • Kevin

  Kevin13 jaar geleden

  Ik rij dagelijks naar Brussel in mijn firmawagen (letterlijk en in mindere mate figuurlijk).

  Hier komt het op neer: er zullen altijd mensen zijn die andere mensen, die het systeem "uitbuiten", verachten. Net zoals er mensen zijn die liever 4u op de trein zitten richting Brussel, of tegen 90 km/u rondrijden op de autostrades. Terwijl ik met mijn wagen met wat geluk slechts 2u onderweg ben.

  En hoe meer mensen de trein nemen, hoe groter de kans wordt dat ik minder tijd op de weg moet doorbrengen.

  Ik hoop dat dat duidelijk is ;)

Recente reacties