3 keer gelezen in gemiddeld 0:02

Vragen

Geschreven op zaterdag 23 december 2006 in de categorie archief

De grote vraag blijft natuurlijk, ligt het aan de geïnterviewde of aan de interviewer?

Alles wat gezegd wordt, wordt gezegd in een context. Het denkraam van de spreker en de schrijver bepaalt evenzeer mee de boodschap. Als lezer wil je dus niet alleen de woorden, maar ook de context.

Vandaar: ik haat anonieme (of pseudo-anonieme) commentaren. Ik haat krantenartikelen waar je niet weet *wie* het interview afgenomen heeft. Het wereldbeeld van de commentator en de interviewer wil ik weten; ik wil weten waar hij mee bezig is, in welke kringen hij zich ophoudt, welke andere bronnen hij leest…

Misschien is dat de grootste bedreiging van blogs t.o.v. kranten? De accountability? Als een krantenjournalist zich kan wegsteken achter 'de redactie', en een blogger enkel zijn eigen reputatie heeft waar hij aan vasthoudt?

Edit: ik ben inderdaad blind. Wim De Preter is de journalist. Bedankt Luc en John.

tags:  , , ,

Reacties

  • Luc Van Braekel

    Luc Van Braekel17 jaar geleden

    Het interview met Peter Hinssen in De Standaard werd afgenomen door Wim De Preter, zo blijkt uit de PDF-versie, en uit de papieren versie van De Standaard, Het Nieuwsblad en De Gentenaar.

    Ja, om dat te weten moet ik wel wat moeite doen: even doorklikken. Net zoals ik ook wat moeite moet doen om te weten dat de "Bart" die "Onderneming in Gent" volschrijft, eigenlijk "Bart De Waele" heet, als ik dat nog niet zou geweten hebben. Ja, er staan bovenaan een link, maar dat zou ook een vriend of een familielid van de Bart die hier schrijft kunnen zijn.

  • Bart

    Bart17 jaar geleden

    Luc, bedankt voor je speurwerk. Maar het gaat me niet (alleen) om de naam - het gaat om de volledige gedachtenwereld. Wie hier wat rondsnuisterst, weet wat me bezighoudt en hoe ik denk.

  • John Baeyens

    John Baeyens17 jaar geleden

    Maar allez mannekes, "Wim De Preter", 't staat in 't vet in de rechterkolom op die internetpagina, ge moet echt wel myoop zijn om er naast te kijken?

    Anonieme pers? Komaan, zelfs in O Globo staan zelfs de commentaren bij de Lotto uitslagen van een naam voorzien...