163 keer gelezen in gemiddeld 1:43

Whip it good

Geschreven op donderdag 19 januari 2006 in de categorie archief

Voor wie het zich mocht afvragen: wat uitleg bij de naam van ons bedrijf.

Het woord Netlash is ontstaan naar analogie met de woorden whiplash (zweepslag) en eyelash (oogopslag). De ambitie van Netlash: een zweepslag voor het Net zijn.

Maar niet in webdesign. De naam Netlash werd voor het eerst gebruikt in ik denk 1995. Toen was ik nog een neofiet-bankbediende, braafjes met plastron en ondervestje. In mijn vrije tijd ontdekte ik de kracht van (toen nog lokale) computernetwerken. Om te gamen ! Duke Nukem, Doom, Castle Wolfenstein, Warcraft, en vooral: Carmageddon !

Groepje vrienden sleurt zijn computers tesamen, legt een coax-kabel in een cirkel-netwerk, en spelen maar. De Lan-parties werden geboren.

Naar goede traditie richtten we een 'clan' op, die een naam moest hebben. Het werd Netlash. Onze Pixelmixer ontwierp zelfs een logo, en een 3D-skin voor de peetjes in Quake.

Onze specialiteit was de Netwerknacht: we huurden een zaaltje af (in het dagelijkse leven dienst doend als gereformeerde kerk), en speelden van zaterdagmorgen tot zondagavond.

Een paar jaar later diende er een bedrijfsnaam gevonden te worden - en de tagline (zweepslag voor het Net) bleef dezelfde.

Anyway.

De laatste tijd spelen we op kantoor vaak één bepaald liedje, dat zo'n beetje de Netlash theme song aan het worden is.

En voorwaar: ik vind toch wel een nieuwe versie zeker! Dev2.0 om precies te zijn. Enjoy.
Windows Media Player Filmpje
.

Reacties

  • Els Van Eeckhaut

    Els Van Eeckhaut14 jaar geleden

    Wat mij opvalt in deze tekst..een zaaltje dat normaal dienst doet als gereformeerde kerk. Toch van z'n leven niet het kerkje aan de Begijnhoflaan? Zo neen, welk kerkje dan wel? Wie weet komt dit ooit nog van pas? Of gingen de kerkdeuren alleen voor jullie open?:-)

  • Jeroen Huylebroeck

    Jeroen Huylebroeck7 jaar geleden

    Dat is dus nét van voor mijn tijd bij Clan The Gathering (ik ben daar begonnen in 2000 en zat voordien bij "Have a Byte" in Lede). Ik heb inderdaad grandioze verhalen gehoord van Elmo, Fatattack, Skullcrusher, Technopete, Ruffn3ck,... over de coole periode. LAN-parties zijn voor mij een beetje de "90's & nillies" geweest! :) Leuk om erover te lezen op je blog!

Recente reacties