4 keer gelezen in gemiddeld 4:49

Bedenking

Geschreven op donderdag 25 maart 2010 in de categorie archief

Ik geloof dat het internet fundamenteel onze communicatie van 'massa' naar 'mass-one-to-one' verandert.

Dit betekent dat entiteiten (denk: merk, denk: muzikant, denk: politicus, denk: celebrity) die vroeger intermediairs nodig hadden om het grote publiek te bereiken, nu de mogelijkheid hebben om met behulp van technologie rechtstreeks met dat grote publiek in conversatie te gaan.

Denk dus eens na: welke industrieën hebben het tot hun businessmodel gemaakt om intermediair te spelen tussen X en publiek? En welke industrieën zitten nu in de problemen?

tags: 

Reacties

  • Henk Ghesquiere

    Henk Ghesquiere14 jaar geleden

    bedenk jezelf dan toch ook eens wat Talking Heads doet

  • CraHan

    CraHan14 jaar geleden

    Henk: volgens mij is het vooral de bedoeling bij Talking Heads om klanten te begeleiden in het online gebeuren en online reputation management. Niet om 100% het stuur over te pakken en gung-ho hun ding te doen.

    Maar, Bart, do correct me if I'm wrong :)

  • Sacha Vekeman

    Sacha Vekeman14 jaar geleden

    Hi Bart. I don't buy your statement: er zijn misschien minder intermediairs maar ze zijn potverdorie groter dan ooit en daarbij nog eens super dominant: Google.

    Daarbij maken deze nieuwe intermediairs ook nog eens politieke statements (China), terwijl al mijn communicatie gegevens op hun netwerk zit. China is in staat om Google technologisch onderuit te halen. Don't play with fire.

    Als 'merk' 'muzikant' 'politicus' en 'celebrity' moet je helaas ook nog eens betalend via een 'intermediair' zoals Google passeren, of via de billion dollar markt van SEO specialisten waaronder ook de webbedrijven, zoals jij er wel eentje kent, om iets van bereik te verkrijgen.

    Ik voel in je statement wat van het '95 idealisme waarmee ik ooit opgegroeid ben als early internet adopter, maar volgens mijn bescheiden mening is distributie kern tot het internet model, m.a.w. werken via intermediairs, ze zeker niet tegenwerken.