2 keer gelezen in gemiddeld 0:29

Tip voor Gentse ondernemers

Geschreven op zondag 12 oktober 2008 in de categorie archief

Begin van dit jaar was ik op zoek naar een administratieve medewerk(st)er om ons groeiende team te ondersteunen. Twee jaar daarvoor trokken we met ons twee naar Gent, maar ondertussen waren we aangewassen tot een tiental mensen; en de papierwinkel was meegegroeid.

Ik was dus op zoek.

Maar ik had een paar eigen gedachten rond recrutering. Eerst en vooral zag ik het niet zitten door de traditionele hoepels van recruteringswebsites en vdab te springen. Daarnaast wou ik het idee van diversiteit in ons bedrijf wat verder doortrekken.

Toen kwam ik de organisatie Gent, stad in werking tegen.

Tijdens een gesprek met een consulent van GSIW vertelde ik over het profiel dat ik zocht, wat voor soort werk die zou moeten doen, wat onze bedrijfscultuur is…
GSIW stelde de vacaturebeschrijving op, en verspreidde deze; in hun eigen netwerk, en via allerlei kanalen voor de kansengroepen (Jobkanaal en dergelijke).
Daarna bekeken ze alle sollicitaties, en voerden gesprekken met alle interessante kandidaten. De vijf beste cv's werden opgelijst en met een kleine beschrijving aan mij bezorgd.

Het enige wat ik moest doen was deze laatste vijf uitnodigen voor een gesprek, en mijn keuze maken. Dat was niet zo moeilijk, gezien die vijf kandidaten allemaal perfect de vereisten voor de job invulden.

En zo werkt Joanna al meer dan een half jaar voor ons, en ik ben zéér tevreden.

Dus. Als je op zoek bent naar mensen, en je bent bereid die in de kansengroepen te zoeken, dan is er in Gent maar één adres: Gent, stad in werking. Ze hielpen mij alleszins aan de juiste medewerker.

(Oh, en er is ook een financiële component. De dienstverlening van GSIW is gratis.)

tags:  , , ,

Reacties

  • Peter Dedecker

    Peter Dedecker15 jaar geleden

    Chique dinges zeg!