Vraag

Geschreven op dinsdag 17 april 2007 in de categorie archief

Is het zo dat mensen (in bv. een vergadering) die het meeste en luidste spreken, het vaakst gelijk krijgen? Zou daar al onderzoek naar gedaan zijn?

En kan je dat dan doortrekken naar online?

tags:  ,

Reacties

  • frank goossens

    frank goossens17 jaar geleden

    Luid roepen is dikwijls contraproductief, geduldig wachten om op het juiste moment de juiste vragen te stellen of opmerkingen te geven, kan wonderen doen. En herhaling, dat werkt ook.

    Relevantie en herhaling dus, echt! ;-)

  • Mirthe

    Mirthe17 jaar geleden

    Of er onderzoek naar gedaan is, dat weet ik niet. Maar ik denk wel dat degenen met een grote mond vaker en sneller gelijk krijgen omdat niemand durft tegenspreken.

    Ik denk niet dat je dat kan doortrekken naar het internet, want daar zit je niet met rechtstreeks contact en durft men sneller zijn mening zeggen.

    Of er enige waarheid zit in wat ik hierboven vertel, dat weet ik niet. Het is maar mijn gedacht :)

  • Roel

    Roel17 jaar geleden

    Ik merk wel eens dat wie het luidst roept op een vergadering en het langst aan het woord is, meestal de minst bruikbare mailtjes en verslagen schrijft :)

    De 'stille wateren' hebben vaak interessante inzichten, maar die krijg je dan pas achteraf in een propere en goed onderbouwde mail te lezen. Omdat de 'bullebak' hen niet aan het woord liet :D Denk dus niet dat de bullebak uiteindelijk zijn gedacht krijgt, alleen maar omdat hij hard kan roepen op een vergadering of zo.

  • Ilse Jansoone

    Ilse Jansoone17 jaar geleden

    Veel hangt af van een goede voorzitter van de vergadering. Als die niet bewust is van de karakters van zijn deelnemers mis je inderdaad heel veel belangrijke input van de stillere mensen. Een handige techniek is om altijd een rondvraag te doen en dit ook op voorhand aan te kondigen. Dit neemt zeker tijd, maar dan krijg je iedereen aan het woord.

  • Alain De Bruyne

    Alain De Bruyne17 jaar geleden

    Of er onderzoek naar gedaan is, dat weet ik niet zeker. Maar als diversiteitmanager is het dikwijls mijn taak om de 'stille' ook aan het woord te laten want het is inderdaad zo dat dominante mensen niet altijd de beste ideeën hebben en er sluipt snel een rolverdeling in vergaderingen. Vergaderingen hebben meestal te maken met communicatie vaardigheden. Volgens mij is dat één van de redenen dat Blog en internet tout court zo een succes heeft. Mensen kunnen zich anders voordoen voor een scherm dan voor een mens.